24.12.22
בעידן הדיגיטלי, שיקולי הרכישה הפכו מורכבים יותר ויותר ודורשים רמה חדשה של מומחיות כדי לנווט
ככל שארגונים ממשיכים להרחיב את טווח ההגעה שלהם בעולם, חיוני עבורם להבין את הניואנסים של שיתופי פעולה בינלאומיים על מנת לקבל החלטות מושכלות בעת רכישת מוצרים ושירותים.
גיל צפוני, מנכ"ל ארגון מנהלי הרכש והלוגיסטיקה בישראל וחבר דירקטוריון בכיר ב-IFPSM (הפדרציה הבינלאומית לניהול אספקה מקצועית), בוחן נושאים אלו רבות בשנים האחרונות. על פי המחקר של גיל, ישנם היבטים מסוימים שיש לקחת בחשבון לפני כניסה לשיתוף פעולה בינלאומי:
• אין להתעלם מההבדלים התרבותיים בין מדינות מכיוון שהם יכולים להוביל את שני הצדדים לציפיות שונות;
• חשוב שכל בעלי העניין המעורבים יגדירו בבירור את תפקידיהם בתוך כל פרויקט;
• הבנה מעמיקה של ההבדלים בין התקנות ממדינה או אזור אחד תסייע להבטיח ציות לחוקים המקומיים;
בנוסף, גיל מציע למנף טכנולוגיה כמו בינה מלאכותית (AI) או פלטפורמות מבוססות בלוקצ'יין שיכולות לספק גישה לנתונים בזמן אמת לגבי מגמות תמחור בשווקים מרובים – מה שמאפשר לקונים יותר תובנה בעת קבלת החלטות לגבי ספקים או חומרים המשמשים בתהליכי ייצור. על ידי שימוש בכלים מודרניים כמו בינה מלאכותית ובלוקצ'יין, חברות טכנולוגיות יכולות להשיג נראות טובה יותר על שרשראות אספקה גלובליות, תוך הפחתת עלויות הקשורות לפעילויות הקשורות לעבודה ידנית כגון עיבוד ניירת וחתימה על חוזים וכו'. שקיפות לאורך כל התהליך מהמקור ועד למסירה – יצירת הזדמנויות לשותפויות ארוכות טווח בין קונים ומוכרים ברחבי העולם.
לסיכום, ברור כי ניצול ההתקדמות הטכנולוגית בשילוב עם הבנת הבדלים תרבותיים בין האזורים יאפשר לעסקים כיום למנף שיתופי פעולה בינלאומיים בהצלחה תוך הפחתת סיכונים הקשורים בעסקאות חוצות גבולות.
מוזמנים לתאם פגישת היכרות על מנת לבחון התאמת ומיפוי הצרכים
073-7521593